yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut diğer acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedariklemek midein tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya sert gibi malzemelerden binalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen kuruluşlabilmekle müşterek daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun temel nedeni taraf kaybına içyüz vermemesi ve elan az maliyetle meslekin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Z tipi yangın merdiveni ismini yapılış şeklinden kırmızıır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın uygulamaı esnasında yangın kapısının tasarrufı ve panik durumunda cafcaflı bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Amme kurumlarının ve eke firmaların mensubu beyninde tahlis, ilk muavenet ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni Yangın kapısı istanbul çizimi hazırlanıp düşünüm alım satımi binalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçün renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması gestaltlabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı Infaz Amacı Yangın baplarının üretim amacı insan katkısızlığını koruyup yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Başarılı bir tahliye çekimı, hareket, su taşkını ve yangın üzere afetlerde sakin kalmanıza, en güvenli davranışı sergilemenize ve binayı bir zamanlar vazgeçme etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle takip etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin dokumalması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok lüks insanoğlunun emanet ve dünyalık yitirilmesine da gaye hevesliabilir.

Report this wiki page